Veganistisch of plantaardig – wat is het verschil?

Het volgen van een plantaardig dieet kan in allerlei verschillende gradaties. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om geleidelijk steeds meer dierlijke producten te vervangen met plantaardige producten. Kies je voor een vegetarisch dieet? Dan laat je vaak alleen vlees en vis staan. Een veganistisch dieet gaat echter nog net een stapje verder. Volg je een veganistisch dieet, dan laat je alle dierlijke producten staan, waaronder ook zuivelproducten, eieren en honing. Kortom, een plantaardig dieet en een veganistisch dieet zijn niet geheel hetzelfde, maar zijn wel nauw met elkaar verbonden.

Meer plantaardig eten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer plantaardig te eten. Het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten neemt toe. Minder vlees eten is goed voor het milieu en dierenwelzijn. Ook voor je gezondheid is het beter om minder vlees te eten en meer granen, peulvruchten, groente, fruit en noten te nemen. Waarom is een meer plantaardig dieet een goed idee? En waarop kun je letten?

Beter voor het milieu

De productie van eten vraagt veel van de wereld. Voedsel is verantwoordelijk voor 20 tot 35% van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel. Eten produceren kost ook veel water en er gaat bos en natuur verloren. Bovendien is er vervuiling door mest. Door minder vlees en zuivel te nemen help je het milieu. Door één dag per week minder vlees te eten, verlaag je de milieu-impact van je voedingspatroon met wel 5 tot 10%.

Beter voor je gezondheid

Ook voor je gezondheid is het gunstig om meer plantaardig te eten. Je hebt een lager risico op hart- en vaatziekten bij een eetpatroon met minder vlees en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en noten. Uiteindelijk kan je dus concluderen dat meer plantaardig eten een cadeautje voor je lichaam, geest en de wereld is! Meer lezen over het effect van plantaardig eten op het milieu? Er staat een interessant

‘Let food be thy medicine’

Wie heeft gezegd dat genieten niet gezond mag zijn? Verhoog je weerstand met onze heerlijke vegan soepen met helende kruiden en gezonde groenten. Wij staan voor een gezonde levensstijl met positieve impact op mens en milieu. Dat doen we door zoveel mogelijk te werken met geredde groenten en onze producten te kopen bij lokale leveranciers. En we inspireren jou om onze disposables te hergebruiken. Volg ons op op Instagram voor leuke ideeen!

Wist je dat 70 tot 80% van je immuniteit, en dus gezondheid wordt aangemaakt in je buik? Daarom is de juiste brandstof essentieel voor je mindset en prestaties. Met goede brandstof ga je lekker, met verkeerde brandstof ga je slecht. Kijk maar naar een dieselauto waar je benzine in doet, die gaat ook niet vooruit! Daarom werken we met verse producten zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en bevatten onze soepen geen conserveermiddelen.

Verpakking

Op dit moment is plastic de meest milieuvriendelijke oplossing. Er zijn minder bronnen nodig om het te creëren, verschepen en distribueren dan glas of papier. Wij gebruiken polyethyleentereftalaat #1 (PET #1) plastic omdat het stevig en veilig is voor gebruik. Ook is dit type plastic het beste te recyclen, want we willen natuurlijk niet dat het in zee beland en bijdraagt aan de ‘plastic soup’.

Tips voor recycling!

De plastic soep kom hoeft niet weggegooid te worden na gebruik! Was het bakje af en gebruik het voor het bewaren van schroefjes, kraaltjes, eten (noten, pitten, zaden, etc), of doe er wat aarde in en plant je eigen groenten, stekje en kruiden! Meer ideeen en tips, updates over Manic Organic, waar we staan met onze Foodtruck, je vindt het op onze